Fysiocoaching

balance

Fysiocoaching kan voor allerlei klachten worden ingezet, zoals voor stressklachten, slaapstoornissen, oververmoeidheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, burn-out buikpijn, depressie, angsten, ME, fybromyalgie.

Fysiocoaching is een combinatie van fysiotherapie, cognitieve gedragstherapie, coaching, yoga, mediteren, reiki en het inzetten van muziek, natuur en (andere) creatieve vormen.

Ik werk holistisch. Wanneer er sprake is van een fysieke of mentale uitdaging of mentaal probleem heeft dit per definitie invloed op brein, lichaam en energie. Westers onderzoek waarin de mens in delen wordt gesplitst voor onderzoek blijkt keer op keer te kort te schieten, omdat het geheel – de mens- meer is dan de som der delen. Bekijk het als een sinaasappel: wanneer je die scheidt in schil, vruchtvlees en pitjes is het niet meer DE sinaasappel maar de (onder)delen van de sinaasappel.

Een goed voorbeeld is de burn-out.
Je voelt dat je geen energie hebt. Als je een burn-out hebt voel je je elke dag moe, lusteloos. Je hebt echt nergens zin in en geen interesse in zaken die je anders wel interesseren. Wat je doet, doe je uit plichtsbesef: je beleeft er geen plezier aan.
Je brein doet niet meer wat je ervan verwacht: Je concentratie is laag en er is sprake van vergeetachtigheid. Je bent emotioneler dan anders: sneller geïrriteerd, sneller boos of verdrietig. Je piekert en maalt. Je hebt last van harde geluiden. Je bent continu mentaal gespannen en voelt je overvraagd.
Je lichaam geeft ook allerlei signalen af dat je over je grenzen bent gegaan en gaat. Je spieren zijn gespannen en doen pijn. Je merkt dat je uithoudingsvermogen lager is. Het rondje rond het park gaat niet meer als voorheen, de trap neem je hijgend. Je zweet sneller dan normaal en je kan drijfnat in bed wakker worden. Je slaapt moeilijk in of door of wordt vroeger wakker. Je kan je benauwd voelen, duizelig zijn of hyperventileren.

Ik geloof in de holistische benadering. De praktijk heeft de theorie bewezen. Want, door integreren van de mentale, energetische en fysieke behandelingsmogelijkheden knapt u sneller op. We bekijken samen met u welke methoden het best bij u passen, zodat u zich er goed bij voelt. Door de integrale behandeling wordt u bewuster van wat u denkt, gelooft en voelt en hoe dit uw leven beïnvloedt.

Ik maak gebruik van zowel westere ‘evidenced based’ technieken uit de fysiotherapie en coaching als van reeds eeuwenlang in Azië gebruikte technieken, waarvan de ervaring is dat het werkt (zoals Yoga, Meditatie, klanktherapie). Inmiddels zijn er steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat deze Oosterse geneeswijzen effectief zijn.